Nurul Atika Moktar

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, November 27, 2013

Laman Bangkinang, Batu Kikir, Negeri Sembilan (OPKIM Marketeers UiTM Segamat 24 &25 November 2013)

Hai korang. baru-baru ni Eka join kelab Marketeers UiTM Segamat untuk program OPKIM kat Laman Bangkinang, Batu Kikir, Negeri Sembilan. Kawasan tu kawasan kampung, memang jauh dari kesesakan bandar. Kami seramai 69 orang pergi selama 2 hari 1 malam. Tak banyak sangat aktiviti disebabkan masa yang terhad. So, kat bawah ni antara gambar sepanjang kami berada di sana. 


Eka n kawan-kawan senior yg terlibat :)

Konon2 poster


Kami 10 beradik bersama ibu & ayah angkat


Acara mengacau dodol

Peluk ibu. hehe ibu buat lawak masa ni

Ibu angkat, Puan Norasiah Maamor


Masing2 first time naik Hilux
Kami dibawa ke Jeram Tengkek di mana terletaknya air terjun. Huhu..seronok masing2 dapat pengalaman naik Hilux. Perjalanan ke Jeram Tengkek mengambil masa lebih kurang 5- 10 minit di mana kami menempuh kawasan penempatan orang asli, dusun durian..

Hutan Lipur Jeram Tengkek, Kuala Pilah

Kutip sampah..

Puan Norasiah dan puteri-puterinya

Masa malam kebudayaan kami dibahagikan kepada 7 kumpulan di mana setiap kumpulan perlu menari tarian endang. Yang lagu ding ding marinding kot bunyinya.. bayangkan hanya selama beberapa jam kami diberi masa untuk berlatih. Masing2 cuba melakukan yg terbaik. yeayyy kumpulan Eka monang dapat no satu yaww.. hihi

Ada malam kebudayaan. Kena menari tarian endang.

Ha.. masa acara sukaneka, antara sukan yg disediakn adalah acara tarik upih, baling belon air, isi air dalam botol, lerek rim basikal, lari jalan terbalik menggunakan buluh, ambil gula dalam tepung, boling padang.

Pertandingan tarik upih
Acara ni terbuka kepada lelaki sahaja di mana setiap kumpulan menghantar wakil untuk duduk di atas batang kelapa yg dilentangkan atas kolam. mereka perlu memukul lawan menggunakan guni yg sy pun tak tahu apa isinya yg direndam dalam air. kiranya guni tu berat tau.

Pertandingan pukul bantal. Siapa kalah masuk kolam. yg ni juara yg belah kanan

Kalau ada masa in sya Allah kami datang lagi :)
shiera - eka - nadya

Friday, June 28, 2013

Resepi Crepe Durian




CREPE DURIAN
SUMBER DARI PUAN Eyna Haneyna
RESEPI KULIT
50 GM TEPUNG GANDUM
1 SDB TEPUNG UBI
1 BIJI TELUR
2 SUDU BESAR GULA HALUS
3 SDT BUTTER DICAIRKAN-
160 ML AIR
40 ML SUSU CAIR
1 SDK ESEN VANILA
BOLEH LETAK PEWARNA@ PERISA BUAH2AN YANG ANDA SUKA(OPTIONAL)

CARA2..
-SATUKAN TEPUNG DAN AYAK GULA HALUS
-MASUKKAN SUSU CAIR..
-MASUKKAN TELUR YANG DIKACAU SEDIKIT..
-MASUKKAN SERBUK VANILA@PERISA
-MASUKKAN AIR..KACAU SEBATI GUNA WHISK..
-MASUKKAN BUTTER YANG DICAIRKAN..
-TAPISKAN ADUNAN..SEDIA UNTUK DI MASAK..

CARA MEMASAK..
-GUNAKAN KUALI NON STICK PAN
-@KUALI LEPER YG DISAPU SEDIKIT MINYAK
-TUANG SESENDUK KECIL ADUNAN DALAM KUALI 
-JANGAN TEBAL @NIPIS SANGAT..
-BIARKAN MASAK SEKETIKA..BILA SUDAH MASAK TERUS ANGKAT ..TAK PERLU DITERBALIKKAN..
-MAKSUDNYA MASAK SEBELAH BAHAGIAN SAHAJA..

INTINYA..
-ISI DURIAN YANG DI BUANG BIJINYA
-150ML FRESH CREAM (DIPUKUL KAKU)

CARA2 MEMBUATNYA..
-LETAK KEPINGAN KULIT TADI..YANG LICIN BELAH BAWAH
-LETAK SESUDU FC..LETAK ISI DURIAN..LETAK FC LAGI DI ATASNYA..
-KALAU BESAR KULITNYA BANYAK LAH LETAK INTINYA
-LIPAT KULIT SEPERTI LIPAT POPIA..
-SIMPAN DLM PETI SEJUK..BEBERAPA JAM SEBELUM DIMAKAN..
 -BOLEH JUGA JIKA SUKA DGN PASTRY CREAM..SEBAGAI INTINYA..

Coretan kisah semester 4 life degree aku

Kereta kena hentam dari belakang

Ini kereta yg menghentam

Selalu lepak kat kedai si yuhanis ni

weehu.. classmates yg best

Aku yg baru dijandakan. haha. single dah sem ni. 

Last class with the girls

with Acap n Shiera - family day marketers

Hee peace yaw..

Macam raya kan? padahal kat klinik ni

Dinner Marketeeres. eka-nadya-shiera-acap

Mcm penyambut tetamu tak? laki tu Toc.. hero kelas lain

Bercool blog dgn classmate

Kenangan kat Kuantan. 
Lagi sekali kena hentam

Wednesday, June 12, 2013

Si kacak junior Arjuna Bakti

Siapa si Arjuna Bakti ni? Atau nama panggilannya Juna. Haishhh kacak sungguh even masih kecil.

Again..siapa budak ni? Dia anak kepada penyanyi Fynn Jamal. Siapa pulak Fynn Jamal ni? dia penyanyi asal lagu 150 juta yg dinyanyikan oleh Ainan Tasneem.

Ermmmm... geram betul dgn Juna ni... Cuba tengok.. comel kot...

    
    

Saturday, May 18, 2013

Olay white radiance UV whitening lotion

  


Siapa tahu produk Olay yang ni? Actually produk Olay yang satu ni da lama and dah tak dikomersialkan lagi dah. Production pun dah kurang rasanya sebab susah betul nak dapatkan lotion Olay yang bertutup hitam ni. Sekarang kebanyakannya yg dijual kat kedai berpenutup kelabu.
Olay white radiance UV whitening lotion


Okay.. kenapa tiba2 nak cakap pasal losyen Olay yang ni. >>sebab saya pakai! Sekarang umur dah 22 tahun dan mula pakai benda ni sejak Tingkatan 2 (14 tahun) maksudnya.. dah 8 tahun saya setia guna produk ni.

Best tau pakai lotion ni. Mula2 korang dah cuci muka tu.. korang pakai lah toner bagi wajah tu tak kusam. Lepas tu.. baru pakai Olay white radiance UV whitening lotion ni. Serta merta kulit muka korang akan lebih cerah tau. (warna lotion ni pun putih). 

Ada beza antara lotion dengan cream. Bagi yg kulit berminyak tu, disarankan agar pakai yg jenis lotion ni. Mungkin dia agak berminyak sikit. Bergantung kepada kulit si pemakai lah. Kalau siapa yg kulit kering tu boleh la pakai yg jenis krim.

Olay white radiance UV whitening cream
Produk ni nak kata moisterizer,, tak sangat lah..apatah lagi foundatin. Ia cuma bertindak sebagai krim pencerah. Insyaallah kalau nak dapatkan kulit cerah dgn tidak mengeluarkan duit yg banyak..boleh la beli Olay ni. SPF dia 19 tau. Harga dia kalu yg kecik, dalam belas2 gitu.. yang besar 75ml dalam RM20.00++.

p/s : kalu saya, toner + Olay lotion ni je pun da cukup. Tak payah pakai bedak lagi sebab nak bagi kulit bernafas. Sebelum tidur, cucilah muka dulu :)


Olay white radiance cream cleanser



Thursday, May 9, 2013

W.A.R.I.S-Rembau Most Wanted (LIRIK)


I representin’ this place
Where people say murder is the case
R.E.M.B.A.U
The food gonna make your tongue blaze
That forward hold your head high
Be proud for where you came from and stay fly
That’s what I’m doin’

Hobin Jang Hobin
We ain’t no trippin Jang
Tahun dopan ado laie Pialo Malaysia kito pogang
Lagu nogori berkumandang
Semuo player masuk padang
Tabik hormat tando monang
Kito monang kito monang yo
Duo satu kocik bonar
Ompek satu sonyum lebar

Teringek bilo poghah kerigek
Nyabit rumput poie sawah
Kojo macam nak mati tapi gaji kocik anak
Itu urang dulu
Tak macam budak-budak sekarang
Susah sikit je
Dah lari kampung tinggal bondang
Dulu maso kocik-kocik cito-cito angkosawan
Bilo bosa jadi rapper tukar dialek nogori sembilan
Tak ponah terlinteh kek ati nak lupo’an daratan
Sapo tak pueh hati meh kito jumpo dopan-dopan

Chorus
Being the most wanted
Don’t wake me up from my dream
C.R.E.A.M
Rembau Most Wanted yo
To my boys in N-nine
Who worked hard and strugglin’
Rembau Most Wanted yo

My brain works faster than computer
Cuz I’m the prime mover
Entrepreneur yes I am
We’ve been busy chasin’ dollars
Chillin’ at Mui Fong with my homies yaw
And if you keep talkin’ shit others might listening bro
Then gangin’ up, just pick up your gear
Listen dear
I ain’t messin’ wit the coward
I ain’t messin’ wit the fake gangstas
All I know I keep my rap clean
Being the most wanted
Don’t wake me up from my dream
C.R.E.A.M

Lembu ado tali takdo pon tak guno
Tunggu hujan dah ghobeh
Baru payung nak dibuko
Kojo tak kuek tapi berangan nak hidup sonang
Baik poie mampuih dari susah’an semuo urang

Polik bona bilo pikir orang tuduh bukan-bukan
Takpo tunggu den dah kayo jangan cubo nadah tangan
Mintak pinjam duit apotah laie tandotangan
Time tu takdo nak berbaik ekau boleh poie jalan

Ulang Chorus 2X

Paya kumbuh, where you at?
Tigo Nenek, where you at?
Tanah Datar, where you at?
Batu Hampar, where you at?
Where you at?
Biduanda, where you at?
Somo Lenggar, where you at?
Solomak, where you at?
Anak Mukal Anak Acheh, where you at?
Mungkar, where you at?
Anak Melako, where you at?

Tigo Batu
Rajo Beralam
Penghulu Berluak
Lembago berlingkungan
Buapak beranak buah
Anak buah duduk bersuku-suku
Berapo suku eh?
Duo boleh

Ulang Chorus 2X

Monday, February 18, 2013

Bibik Indon campak bayi.. Rakaman CCTV

 

Anda lihat sendiri bagaimana bayi yg tak bersalah tu dicampak, dilambung dan ditunggang terbalikkan..
Gaji dibayar untuk menjaga anak, tapi lain yg dibuat.
Kepada mereka yg menghantar anak ke pusat asuhan atau mengupah org untuk menjaga anak anda di rumah.. Perhatikan gelagat mereka. Periksa badan anak anda.

SAYANGI ANAK ANDA..

Top 10 Mobile Phones in 2013




Let's check it out! New year, new style, new phone..

samsung ativ s Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Samsung ATIV S

 



google nexus 5 Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Google’s Nexus 5

 

samsung galaxy note3 Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Samsung Galaxy Note 3


htc 8x Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

HTC 8X

sony xperia zl Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Sony Xperia Z / ZL

nokia lumia 920 Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Nokia Lumia 920

nokia lumia 820 Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Nokia Lumia 820

blackberry 10 Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Blackberry BB Z10

 

 

samsung galaxy s4 Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Samsung Galaxy S IV

 apple iphone 6 Top 10 Upcoming Mobile Phones 2013

Apple iPhone 6

For more info... click here

 

Friday, February 15, 2013

what is DOTA?

Defense of the Ancients (Dota) is widely regarded as one of the most popular game mod in the world. Its popularity is ever-increasing and is a very popular game across the world especially around South-East Asia. But what is Dota all about?

For starters, Dota as stated is not a game, it’s a modification or more precisely a custom scenario in a real-time, multi strategy game War craft III: The Frozen Throne and its predecessor War craft III: Reign of Chaos. The game is available on the web as a freeware here. (another reason accounting for its bulging popularity).


The essence of the game for any team is to destroy one’s opponents secured establishments at divergent corners of the map. These establishment or structures that need to be destroyed are called as Ancients (hence the name).

dota heroes


Three different sets of entities – the dota heroes, dota allied heroes and dota creeps help the players in their task, heroes being the most powerful of the three. Gold acts as the medium for commodity exchange and is used for buying equipment (also called dota items and spells) and other things during the errand.


The scenario has undergone many mutations since inception and continues to do so. At the time of this article update, the map is at version 6.74c. At present, ‘IceFrog’ is the authoritative developer of this scenario per se.

defense of the ancients

The game play confronts two teams with each trying to destroy each others’ ancients. The teams are known as the Sentinels (South west corner) and the Scourge (North East corner). Obviously the ancient is heavily guarded and players have to fight to reach the enemy base and destroy all enemy Ancients.


Each human player represents a virtual a hero (already mentioned). The hero is vested with extra ordinary powers that help him in his task. Choosing a hero is a tactical decision as one hero’s weakness is another hero’s strength. As such it is a team game but sometimes one hero can change the whole scenario of the game single-handedly.
 

The game mostly revolves around strengthening your heroes. This can be done by neutralizing soft targets and the likes. This lets a hero achieve experience which in turn increases the efficiency of the hero. Killing of enemies heroes does precisely the same. Also another important commodity in the game, gold plays a vital part overall. With gold a hero is able to buy stuff that ultimately leads to increase in level.


The game has versatile options and especially all heroes can be customized suiting one’s needs and using different dota strategies.